Tilaus- ja toimitusehdot

OTTO design Oy 2036885-7 (jäljempänä verkkokauppa) myy ja vuokraa tuotteita yksityishenkilöille ja yrityksille Suomeen. Pidätämme oikeuden toimitusehtojen ja hintojen muutoksiin. Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron.

VERKKOKAUPAN YHTEYSTIEDOT

Sähköposti: matti.keski-pukkila@ottodesign.fi
Puhelin: 040 72 00183
Postiosoite: Viisaritie 29, 01640 Vantaa

TUOTTEIDEN VUOKRAUSTA KOSKEVAT YLEISET EHDOT

1. Soveltamisala

Nämä yleiset vuokrausehdot koskevat kaikkia asiakkaan tekemiä vuokrasopimuksia OTTO Design Oy:n (2036885–7) kanssa. Asiakas on jäljempänä ”Vuokraaja” ja OTTO Design Oy on jäljempänä ”Vuokranantaja”. Vuokraaja hyväksyy vuokrauksen tehdessään nämä vuokrausehdot itseään sitoviksi.

2. Henkilötietojen käsittely

Tuotteiden vuokraaminen edellyttää henkilötietojen käsittelyä. OTTO Design Oy toimii rekisterinpitäjänä ja käsittelee henkilötietojasi, jotta voit Vuokraajana vuokrata tuotteita. Lisätietoja henkilötietojesi käsittelystä on tietosuojaselosteessa.

3. Vuokraus

OTTO Design Oy omistaa verkkopalvelun ottovuokraus.com, minkä kautta OTTO Design Oy vuokraa tuotteita Suomessa suomalaisille yrityksille ja täysi-ikäisille yksityishenkilöille.

Tuotteet vuokrataan verkkopalvelun verkkosivuilla valitsemalla haluttu vuokra-aika kalenterista ja lisäämällä vuokraus ostoskoriin.

Tuotteen vuokrahinta riippuu vuokra-ajan pituudesta. Tuotteen mahdolliset vuokra-ajat ja hinnoitteluperusteet on ilmoitettu tuotesivulla. Vuokraajan valitessa haluamansa vuokra-ajan, näyttää palvelu tuotteen vuokrahinnan valitulle ajalle. Vuokrahinnat sisältävät arvonlisäveron (24 %).

Vuokra-aika alkaa toimituspäivänä klo 7.30 ja palautuspäivänä tuote pitää olla palautettuna Vuokranantajalle viimeistään klo 17.00 ellei jäljempänä näistä vuokrausehdoista muuta johdu. Vuokra-aikaan luetaan mukaan toimitus- ja palautuspäivä.

Tuotteen vuokra-ajan pidentäminen kesken vuokra-ajan on mahdollista, jos varaustilanne sen sallii. Pidennetystä vuokra-ajasta veloitetaan hinnaston mukainen maksu uudelleen alkavana vuokrauksena.

Vuokranantajalla on oikeus periä tarvittaessa pantti vuokrattavista tuotteista.

Kun olet vuokrannut ja maksanut tuotteen verkkosivuilla eli tilaus on tehty loppuun, lähetämme sinulle varausvahvistuksen ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.

4. Maksuehdot

Vuokraus maksetaan verkkopalvelussa. Verkkokaupan maksuvälittäjänä toimii Visma Pay (Visma Payments Oy, 2486559–4), joka on rekisteröity Finanssivalvonnan ylläpitämään maksulaitosrekisteriin. Maksamiseen siirrytään Visma Payn verkkopalvelun kautta ja tiliotteella ja laskulla maksun saajana näkyy Visma Pay tai Visma Payments Oy. Visma Pay välittää maksut verkkokauppiaalle. Maksaminen on turvallista, sillä kaikki maksutapahtumaa koskevat tiedot välitetään salattua yhteyttä käyttäen niin ettei kukaan ulkopuolinen taho näe maksutapahtuman tietoja.

Visma Pay -palvelun kautta voit maksaa verkkopankkitunnuksilla, lompakolla, maksukorteilla (credit/debit), laskulla tai osamaksulla. Käytettävissä ovat seuraavat maksutavat: Osuuspankki, Nordea, Danske Bank, Oma Säästöpankki, Säästöpankki, Aktia, Paikallisosuuspankit, S-Pankki, Handelsbanken, Ålandsbanken, MobilePay, Masterpass, Pivo, Siirto, Visa-, Visa Debit-, Visa Electron-, MasterCard- ja MasterCard Debit -kortit, sekä Jousto, Fellow Lasku ja Fellow Yrityslasku.

MobilePay: Voit maksaa MobilePay-lompakollasi, mikäli olet sallinut verkkokaupoissa maksamisen sovelluksen asetuksista. MobilePay-lompakolla suoritetut maksut veloitetaan lompakkoon liitetyltä maksukortilta. Mikäli maksun veloittaminen maksukortilta epäonnistuu, MobilePay-lompakolla maksaminen ei ole mahdollista verkkokaupassa.

Pivo: Käyttöehdot ovat tarjolla Pivon sivuilla: https://pivo.fi/kayttoehdot/pivon-kayttoehdot/

Jousto lasku ja osamaksu on kotimainen palvelu, jolla teet ostoksesi nopeasti ja turvallisesti. Jousto on tarkoitettu yksityishenkilöille, jotka ovat hoitaneet raha-asiansa moitteettomasti. Joustolla saat 30 vuorokautta korotonta ja kulutonta maksuaikaa. Laskun saatuasi voit päättää maksatko sen kokonaan vai osissa. Osamaksulla voit maksaa ostoksesi jopa 36:ssa erässä, alkaen 9,90 euroa/kk. Jousto osamaksun kustannukset ovat 3,90 euroa/kk ja 19,90 %:n luottokorko. Voit maksaa Joustolla 30–3000 euron ostoksia. Luotonmyöntäjänä toimii Aurajoki Nordic Oy. Lue lisää Joustosta osoitteessa www.jousto.com.

Visma Pay -maksupalvelun yhteystiedot:
Visma Payments Oy (Y-tunnus 2486559–4)
Sähköposti: helpdesk@vismapay.com
Puhelin: 09 315 42 037 (arkisin klo 8–16)
Postiosoite: Brahenkatu 4, 53100 Lappeenranta

Edellä mainitun lisäksi suomalaisilla yrityksillä on mahdollisuus maksaa vuokrauksensa laskulla. Maksuaika on 14 päivää laskun päivämäärästä. Vuokrauksen tekemiseksi laskulla pyydämme olemaan yhteydessä suoraan Vuokranantajaan.

5. Toimitustavat ja -kulut

Toimitustavaksi Vuokraaja voi valita noudon OTTO Design Oy:n toimipaikasta Vantaalta, OTTO Design Oy:n toimituksen kotiin tai toimituksen Postin kotipakettina.

Nouto tapahtuu OTTO Design Oy:n toimipaikasta Vantaalta (Viisaritie 29, 01640 Vantaa) erikseen sovittavana ajankohtana. Vuokranantaja on yhteydessä Vuokraajaan tilauksen saatuaan tarkemmasta noutoajasta sopiakseen.

OTTO Design Oy:n toimitusalueet kotiin toimitettuna ovat pääkaupunkiseutu (Helsinki, Vantaa, Espoo, Kauniainen, Kirkkonummi, Nurmijärvi ja Kerava) sekä muu Uusimaa. Kotiin toimitus myös muualle Suomeen on mahdollista sopimuksen mukaan ja tällöin pyydämme olemaan yhteydessä suoraan Vuokranantajaan. Toimituksen tarkemmasta ajankohdasta tulee sopia erikseen Vuokranantajan kanssa. Vuokranantaja on yhteydessä Vuokraajaan tilauksen saatuaan tarkemmasta toimitusajasta sopiakseen.

Toimitus Postin kotipakettina tapahtuu Vuokraajan kotiovelle Postin toimesta.

Toimituskulun näet tilauksen yhteydessä valittuasi toimitustavan ja toimituspaikan.

Vuokra-aikaan ei sisälly toimitusaika.

6. Peruuttaminen

Yksityishenkilöllä on Kuluttajansuojalain mukaan oikeus peruuttaa sopimus viimeistään 14 päivän kuluttua siitä, kun sopimus on tehty verkkosivuilla eli tässä tapauksessa tilauksen tekemisestä. Peruuttamisaika päättyy 14 päivän kuluttua sopimuksen tekemisestä. Jos kuluttaja haluaa käyttää peruuttamisoikeuttaan, pitää hänen ilmoittaa siitä Vuokranantajalle ennen peruuttamisajan umpeutumista kirjallisesti sähköpostilla. Jos kuluttaja käyttää peruuttamisoikeuttaan sen jälkeen, kun sopimus on Vuokranantajan puolelta täytetty, kuluttajan on viipymättä palautettava tuote noudattaen palauttamisesta annettuja ohjeita. Kuluttajalta voidaan tällöin vaatia kohtuullinen korvaus sopimuksen täyttämiseksi tehdystä suorituksesta. Kuluttajalla ei kuitenkaan ole peruuttamisoikeutta, jos vuokraus on kokonaan suoritettu.

Yrityksillä on mahdollisuus perua sopimus viimeistään vuorokautta (24 h) ennen vuokrauksen alkamista. Ilmoita peruutuksesta kirjallisesti sähköpostilla. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista veloitamme täyden vuokrauksen mukaisen hinnan ja toimitusmaksun valitun toimitustavan mukaisesti.

7. Tuotteiden palauttaminen

Palautustapa on sama kuin valittu toimitustapa. Toimituskulu sisältää myös palautuskulun.

Mikäli Vuokraaja palauttaa tuotteen etuajassa, ei Vuokranantaja ole velvollinen korvaamaan lyhentynyttä vuokra-aikaa.

Kun toimitustapana on nouto, palautus tapahtuu OTTO Design Oy:n toimipaikkaan Vantaalle (Viisaritie 29, 01640 Vantaa) erikseen sovittavana ajankohtana. Vuokranantaja on yhteydessä Vuokraajaan tilauksen saatuaan tarkemmasta palautusajasta sopiakseen. Tuotteet pitää palauttaa joka tapauksessa toimipaikkaan viimeistään viimeisenä vuokrapäivänä klo 17.00.

Kun toimitustapana on OTTO Design Oy:n toimitus kotiin, noudetaan tuotteet samasta osoitteesta, mihin ne on toimitettu. Palautuksen tarkemmasta ajankohdasta tulee sopia erikseen Vuokranantajan kanssa. Vuokranantaja on yhteydessä Vuokraajaan tilauksen saatuaan tarkemmasta palautusajasta sopiakseen. Tuotteet noudetaan joka tapauksessa viimeistään viimeisenä vuokrapäivänä.

Kun toimitustapana on Postin kotipaketti, pitää tuotteet palauttaa Vuokraajan valitsemaan Postin toimipisteeseen viimeistään viimeisenä vuokrapäivänä klo 17.00 mennessä. Ennen palautusta Postille, Vuokraajan on varmistettava, että tuote on pakattu asianmukaisesti siihen laatikkoon, jossa tuote toimitettiin Vuokraajalle. Mikäli tuotetta ei ole pakattu edellä mainitulla tavalla ja tuote rikkoutuu palautuksessa, vastaa Vuokraaja tuotteen rikkoutumisesta aiheutuvista korjauskustannuksista tai uushankintahinnasta sen mukaan kumpi on edullisempi.

Uushankintahinta on aina tuotteen valmistajan suosittelema tuotteen ovh-hinta. Kärcher Puzzi tekstiilipesuri 8/1c uushankintahinta on 611,94 euroa.

Mikäli tuotteen palautus viivästyy ja tuotetta ei palauteta välittömästi vuokra-ajan päätyttyä, laskutetaan Vuokraajalta lisävuokra jokaiselta viivästyneeltä päivältä. Lisävuokra lasketaan tuotteen lyhyimmän vuokra-ajan mukaisen vuorokausivuokran mukaan. Jos palautus viivästyy yli kymmenen (10) päivää, Vuokraajan katsotaan ostaneen vuokratuotteen uushankintahintaan. Vuokratuotteen uushankintahinta laskutetaan Vuokraajalta erikseen lisävuokran lisäksi.

Vuokraaja vastaa tuotteen puhdistamisesta Vuokraajalle toimitettujen ohjeiden mukaisesti ennen sen palauttamista. Tuote palautetaan huolellisesti puhdistettuna ja hyvässä kunnossa tavanomainen kuluminen huomioon ottaen. Jos tuotetta ei ole puhdistettu tai jos sitä ei palauteta hyvässä kunnossa, Vuokraajalta voidaan veloittaa joko tarvittavat puhdistus- ja korjauskustannukset tai vuokratuotteen uushankintahinta, jos se on puhdistus- ja korjauskustannuksia pienempi.

Tuote pitää palauttaa täydellisenä. Puuttuvista osista veloitetaan Vuokraajalta uuden osan uushankintahinta. Mikäli osaa ei ole mahdollista hankkia erikseen, vaan joudutaan hankkimaan kokonaan uusi tuote, vastaa Vuokraaja koko tuotteen uushankintahinnasta.

8. Käyttö ja vastuu

Vuokranantaja omistaa vuokrattavat tuotteet. Vuokraaja ei saa tehdä tuotteeseen tai sen osiin mitään merkintöjä tai muulla tavalla muuttaa niitä. Vuokraaja ei saa myöskään vuokrata tuotteita edelleen tai lainata, pantata tai millään muulla tavalla luovuttaa niitä edelleen tai saattaa tuotetta muiden saataville. Tuotteita ei saa viedä ulkomaille.

Tuotetta saa käyttää vain sellaisiin tarkoituksiin, joihin tuote on tarkoitettu (kts. valmistajan tuotekuvaus ja käyttöohje sekä tuotteen mukana toimitettu käyttö- ja puhdistusohje). Tuotteen käyttöohje ja tuotetiedot on saatavilla myös verkkosivuiltamme.

Vuokraajan pitää tutustua tuotteen mukana toimitettuihin käyttö- ja puhdistusohjeisiin ennen tuotteen käyttöä. Vuokraajan pitää myös tutustua tuotteeseen huolellisesti ja varmistaa sen oikeanlainen toiminta ja puhtaus ennen käyttöä. Mikäli tuotteen oikeanlaista toimivuutta ja puhtautta ei ole varmistettu Vuokraajan toimesta ennen käyttöä sellaisissa tiloissa, jossa se ei aiheuta vahinkoa Vuokraajan omaisuudelle, ei Vuokranantaja ole velvollinen korvaamaan mahdollisia vahinkoja.

Mikäli tuote rikkoutuu tavanomaisessa käyttöohjeiden mukaisessa käytössä, vastaa Vuokranantaja tuotteen rikkoutumisesta. Vuokranantaja vastaa myös tuotteen tavanomaisesta kulumisesta.

Jos Vuokraaja käyttää tuotetta käyttöohjeiden vastaisesti tai tuotteen yleisen käyttötarkoituksen vastaisesti ja tuote rikkoutuu, vastaa Vuokraaja rikkoutumisesta. Tällöin Vuokraaja on velvollinen suorittamaan Vuokranantajalle tuotteen uushankintahintaa vastaavan korvauksen.

Vuokranantaja ei voi valvoa sitä, miten ja missä olosuhteissa Vuokraaja käyttää tuotetta. Tämän vuoksi Vuokranantaja ei vastaa vahingosta, jotka mahdollisesti aiheutuvat Vuokraajalle, ulkopuolisille henkilöille tai esineille Vuokraajan käyttäessä tuotetta. Vuokranantaja vastaa kuitenkin niistä henkilö- tai esinevahingoista, jotka johtuvat suoraan tuotteen virheestä ja joihin ei ole vaikutusta sillä, miten Vuokraaja on käsitellyt tuotetta. Tästä riippumatta Vuokranantaja ei kuitenkaan koskaan vastaa ulkopuolisille henkilöille aiheutetuista vahingoista.

Vuokraaja on velvollinen säilyttämään tuotetta siten, että se ei katoa tai sitä ei varasteta. Jos tuote kuitenkin katoaa tai se varastetaan, on Vuokraaja velvollinen suorittamaan Vuokraajalle tuotteen uushankintahintaa vastaavan korvauksen.

Mikäli Vuokraaja havaitsee tuotteessa vikaa, tuote rikkoutuu tai vahingoittuu, katoaa tai tuote varastetaan, pitää Vuokraajan reklamoida asiasta Vuokranantajalle samana päivänä, kun hän havaitsee vian, rikkoutumisen, vahingoittumisen, katoamisen tai varkauden. Varkaustilanteissa Vuokraajan tulee ilmoittaa asiasta varkauden havaitsemispäivänä myös poliisille.

Mikäli Vuokranantaja havaitsee, että Vuokraaja on antanut vääriä tietoja, laiminlyönyt vuokran maksamisen, käyttänyt tuotetta vuokrausehtojen vastaisesti tai muutoin rikkonut sopimusta, on Vuokranantajalla oikeus purkaa sopimus heti ja ottaa tuote takaisin.

9. Erimielisyyksien ratkaiseminen

Kuluttajalla on oikeus saattaa erimielisyys ratkaistavasi kuluttajariitalautakuntaan tai tuomioistuinkäsittelyyn. Mikäli kuluttaja valitsee tuomioistuinkäsittelyn, ratkaistaan asia kuluttajan kotipaikan alioikeudessa tai Vuokranantajan kotipaikan alioikeudessa.

Yritysten väliset erimielisyydet ratkaistaan Vuokranantajan kotipaikan alioikeudessa.

Myyntituotteiden tilaaminen verkkokaupasta

Tilattavat tuotteet valitaan kotisivuilla lisäämällä ne ostoskoriin. Tilaus lähetetään maksamalla ostoskorin sisältö verkkokaupan kassatoiminnossa. Tehdessäsi tilauksen hyväksyt nämä toimitusehdot, tuotteiden hinnat sekä toimituskulut. Mikäli tilaushetkellä annetaan sähköpostiosoite, tilauksesta lähetetään tilausvahvistus sähköpostitse. Tilausvahvistuksesta ilmenevät tilatut tuotteet sekä hinta.

Toimitus

Tilauksia postitetaan arkipäivisin. Varastosta toimitettavien tuotteiden toimitusaika on yleensä 1-2 arkipäivää. Mikäli toimitettavat tuotteet ovat tilaustuotteita, toimitusaika on yleensä 1-3 viikkoa. Toimituskulut määräytyvät valitun toimitustavan, mahdollisten lisäpalvelujen, tilauksen painon ja koon mukaan. Näet toimituskulut verkkokaupan kassatoiminnossa ennen tilauksen lopullista hyväksymistä.

Mikäli tuote on kadonnut tai vioittunut toimituksen aikana, tulee tästä ilmoittaa viipymättä, mutta kuitenkin 14 vuorokauden kuluessa verkkokaupalle. Toimituksessa vioittuneista paketeista tulee viipymättä ilmoittaa toimituksesta vastanneelle yhtiölle.

Palautukset

Verkkokaupan asiakkaalla on kuluttajansuojalain mukainen 14 vuorokauden vaihto- ja palautusoikeus. Asiakkaalla on oikeus vaihtaa tai palauttaa osa tai kaikki tilauksen tuotteet. Palautettavat tai vaihdettavat tuotteet tulee olla alkuperäispakkauksessa ja myyntikuntoisia. Halutessasi palauttaa tai vaihtaa tuotteita, ota ensin yhteyttä verkkokauppaan ja kysy palautusohjeita. Liitäthän palautukseen mukaan nimesi, yhteystietosi sekä tilinumerosi mahdollista maksunpalautusta varten.

Tilauksen peruuttaminen, virhevastuu ja reklamaatiot

Ennen tilauksen toimitusta tilauksen voi peruuttaa kirjallisella ilmoituksella sähköpostitse.

Verkkokaupalla on lakisääteinen virhevastuu myydyistä tuotteista. Reklamaatiotapauksissa pyydämme olemaan yhteydessä asiakaspalveluumme. Kuluttajalla on oikeus viedä mahdolliset riitatilanteet kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi.

Tietosuojaseloste

Tietosuojaselosteesta käy ilmi kuinka asiakas saa tiedon ja miten henkilötietoja käsitellään OTTO design verkkokaupassa.

Rekisterin pitäjä ja yhteystiedot

OTTO design Oy

Viisaritie 29

01640 Vantaa

Rekisteriasioista vastaava yhteyshenkilö:

Matti Keski-Pukkila

matti.keski-pukkila@ottodesign.fi

Puh. 0407200183

Rekisterin nimi

OTTO design Oy:n Verkkokaupan asiakasrekisteri

Mitä tietoja minusta kerätään?

verkkopalvelussa asioimisesta kerääntyvät tiedot

ostohistoria: tilatut tuotteet ja niiden hinnat

tilausten toimitustiedot: valittu toimitustapa, toimitusosoite ja toimituksen hinta

Mihin tietoja käytetään?

verkkokauppatilausten ja -palautusten käsittelyyn

tilausten toimittamiseen ja asiakkuuden hoitamiseen liittyvään tiedottamiseen ja viestintään

Miten minusta kerätyt tiedot säilytetään ja suojataan?

Sähköisesti rekisterinpitäjän omassa tietokannassa Suomessa. Henkilötiedot säilytetään siten, että asiattomilla ei ole niihin pääsyä. Asiakasrekisterin tiedot on tallennettu järjestelmään, jota ovat oikeutettuja käyttämään ainoastaan ennalta määritellyt henkilöt käyttäjätunnuksen ja salasanan syöttämällä. Käyttäjiä sitoo vaitiolovelvollisuus. Järjestelmä on suojattu palomuurein ja muiden teknisten keinojen avulla.

Kuka käsittelee minusta tallennettuja tietoja?

OTTO design verkkokaupan asiakasrekisteriin on luku- ja muokkausoikeus ainoastaan verkkokaupan järjestelmän pääkäyttäjällä.

Miten kauan tietojani säilytetään?

Tilausjärjestelmä tuottaa aineiston ostosten sähköiseen kuittiarkistoon. Lakiin perustuva kuittien säilytysaika on 6 vuotta verovuoden päättymisestä, jonka vuoksi tiedot säilytetään 7 vuotta viimeisen tilauksen ajankohdasta.

Millaisia oikeuksia minulla on?

OTTO design verkkokaupan asiakkaalla on oikeus saada tietoonsa järjestelmässä olevat hänestä tallennetut tiedot ja pyytää itsestään tallennettujen tietojen oikaisemista.

Miten saan tietooni minusta tallennetut tiedot?

Voit tehdä oikeuksiesi käyttämistä koskevan pyynnön ottamalla yhteyttä matti.keski-pukkila@ottodesign.fi. Voit pyytää järjestelmään tallennetut tiedot itsellesi kirjoittamalla pyynnön sähköpostilla. OTTO design Oy:n tulee voida todentaa henkilöllisyytesi, joten pyynnön tulee olla riittävästi yksilöity. Ilmoitamme sinulle, jos emme pysty toteuttamaan pyyntöäsi esim. lakisääteisen säilytysvelvollisuuden vuoksi.

Miten pyydät tietojeni poistamista tai oikaisemista?

Voit tehdä pyynnön osoitteeseen matti.keski-pukkila@ottodesign.fi. OTTO design Oy:n tulee voida todentaa henkilöllisyytesi, joten pyynnön tulee olla riittävästi yksilöity. Huomioithan, että joissain tapauksissa kaikkea tietoa ei voida poistaa, koska lainsäädäntö vaatii säilyttämän osan asiakkaaseen liittyvästä tiedosta.

Luovutetaanko tietojani kolmansille osapuolille?

Luovutamme joitakin tietoja kolmansille osapuolille, jos ne ovat välttämättömiä esimerkiksi tilauksen toimittamisen tai maksamisen kannalta.

Välitämme tietoja

maksunvälittäjälle
maksunvälittäjän kautta luottoyhtiölle, kun asiakas on valinnut maksutavaksi luottoyhtiön laskun tai erämaksun
Evästeet

OTTO design verkkokaupalla ei ole käytössä evästeitä